Nowoczesne sale konferencyjne

Nowoczesne sale konferencyjne w ścisłym centrum Warszawy.

W pełni wyposażone pomieszczenia

Nowoczesne pomieszczenia w których po za standardowym wyposażeniem znajdziesz projektory i rzutniki.

Atrkacyjna i łatwodostępna lokalizacja

Atrakcyjna lokalizacja w samym centrum stolicy dzięki czemu nikt nie powinien mieć problemu aby znaleźć miejsce.

Piec konwekcyjny dla Twojej gastronomii

Czy warto zainwestować w piec konwekcyjny?

Aranżując wyposażenie kuchni gastronomicznej prawdopodobnie staniemy przed dylematem, który piec przetestuje się najefektywniej. To właśnie od jego funkcjonalności w znacznej mierze zależy wygoda i wydajność pracy.

Znaczące jest, aby w trakcie zakupu nie skłaniać się jedynie przystępną ceną. Lepiej zakupić jednokrotnie, a porządnie. Jeżeli nie posiadamy budżetu na fabrycznie nowy piec należytej postaci, to należy przemyśleć zakup pieca z rynku wtórnego.

Funkcjonalność pieca gastronomicznego

Sprzęt gastronomiczny powinnien być przede wszystkim prawidłowo zaadaptowany do zakresu naszej działalności. Całość zależy od tego, które dania będziemy szykować naszym gościom. Kluczowe jest to, by piec zapewniał złożoną obróbkę.
Dobrą alternatywą jest piec konwekcyjny, jaki jest uznawany za jeden z najefektywniejszych modeli. Tego typu wyposażenie prawdopodobnie spełni oczekiwania także najbardziej wymagających ludzi. Ich zaspokojeniem są piece konwekcyjno parowe, jakie stanowią idealne wyjście dla małej a także dużej gastronomii. Przede wszystkim jest to kategoria pieca, który zapewnia m.in. na wypiekanie, blanszowanie, grillowanie, smażenie, czy odgrzewanie. Jest to integracja przeróżnych wyposażeń, przez co możemy wykorzystywać go do różnorodnych działań. Nie powinniśmy inwestować np. w dodatkowy grill, dzięki czemu zminimalizujemy wydatki. Poza tym zaoszczędzimy przestrzeń w kuchni.

Ekonomiczne używanie pieca gastronomicznego

Zakup pieca nie jest jedynym kosztem. Istotne jest to, aby był to sprzęt ekonomiczny w korzystaniu. Piece konwekcyjno parowe eksploatują prawie dwa razy mniej energii, aniżeli piece tradycyjne. Wypływa to z tego, że model ten szybko uzyskuje potrzebną temperaturę, a okres przetworzenia istotnie się redukuje.
Trzeba także wiedzieć, iż piec konwekcyjno parowy zużywa również o sporo mniejszą ilość wody, aniżeli kotły. Pozytywem jest także to, iż przygotowując posiłki oszczędzamy czas. Zdołamy zarazem piec parę różnych posiłków, ponieważ zapachy nie przenikają od siebie. Nakład pracy także będzie o sporo niższy.

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *